Vacsorára hideget ettünk és felbontottam a pénteken vett sajtot is. A neve St. Galler Klosterkäse. Olyan sajtot kerestünk ami olyasmi mint az otthoni trappista, félkemény, könnyen olvad, enyhe ízű és nem túl lyukacsos - ez pedig ránézésre olyannak tűnt. A csomagolás felbontása után elöntötte a konyhát a bűz. Már értem honnan ered, hogy valaki sajtszagú. Erőt vettem magamon és megkóstoltam (5 frank volt a kis büdös, nem akartam kidobni), de az íze is olyan volt mintha egy svájci gazda gumicsizmában és műszálas zokniban edzett talpát nyalogattam volna. Brrrr. Anikó már a szagát se bírta, én pedig nem akartam kaja közben a svájci gazdákra gondolni, így ment az egész cucc a szemétbe. Illetve előtte még légmentesen lezártam egy zacskóba, mert a szemétszállításra várhatunk péntekig. Közös kinti kuka nincs, addig velünk lakik a sajt.
Azért a helyi trappista utáni keresést még nem adtam fel, bár a helyi sajtkínálatot tekintve párszor még melléfoghatunk. Ha valaki tud valamit trappista szerű sajtot javasolni, akkor írjon!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
En az Appenzeller-t ajanlom. Kicsit az is büdi, de vekonyat kell venni. Es a Coop-ban a Migros szar. De az ize pompas..
Ne mondjad már hogy egy olyan országban ahol rengeteg finomabbnál finomabb sajt van te pont épp ócska trappistát akarsz enni...
Megjegyzés küldése